Pedicure behandelingen JB-Beautys Weert

Diabetische voetverzorging Weert

De voeten van een diabetici dienen goed verzorgd te worden, omdat er anders complicaties ontstaan. Een van de complicaties is de verminderende functie van de zenuwen door de hoge bloedglucosewaarden. Dit kan er voor zorgen dat het gevoel in de voeten verminderd of zelfs verdwijnt (Neuropathie). Er dient iedere dag goed te controleren op wondjes aan de voeten. Draag daarom ook witte sokken, zodat u iedere dag goed kunt controleren.

Bij de eerste voetbehandeling krijgt u een intake en voetanalyse om zo een breed inzicht te geven over uw voeten. We stellen zo een behandelplan op en gaan aan de slag met goede voetverzorging en advies voor thuis.

Reumatische voetverzorging Weert

Bij reuma vind een chronische gewrichtsontsteking plaats. Dit kan in het hele lichaam voor komen. Wat u merkt aan de voeten is dat de tenen vaak over elkaar heen staan, de gewrichten zijn meestal vergroeid, waardoor er snel veel en pijnlijk eelt en/of likdoorns ontstaat aan de voeten en/of tenen.

Bij de eerste voetbehandeling krijgt u een intake en voetanalyse om zo een breed inzicht te geven over uw voeten. We stellen zo een behandelplan op en gaan aan de slag met goede voetverzorging en advies voor thuis.

Vilttechnieken Weert

Een antidrukmiddel zoals vilt is een tijdelijke oplossing voor het probleem, hierna komt meestal een orthese en/of een doorverwijzing naar de podotherapeut voor schoenzooltjes. Vilttechnieken wordt gebruik voor directe verlichting voor drukplekken die erg pijnlijk zijn. Door constante drukuitoefening van de huid tegen de tenen kan de huid niet goed genezen, hierdoor plaatsen we een vilttechniek die ervoor zorgt dat de huid weer goed kan herstellen zoals bij een weke likdoorn tussen de tenen.

Het uitgebreide voetonderzoek is noodzakelijk zodat we de oorzaak kunnen oplossen. Ook controleren we graag het volledige schoeisel en geven we advies over een vervolgbehandeling en/of doorverwijzing.

Orthese technieken Weert

Ortheses hebben verschillende doelen:

Protectie: tegen bijvoorbeeld bij een likdoorn en drukwrijving

Correctie: tegen bijvoorbeeld bij hamer, ruiter en/of klauwtenen

Preventie: om te zorgen dat we sneller handelen dan het probleem kan ontwikkelen

Consolidatie: om te verkomen dat het probleem verergert

Bij orthese technieken worden de pijnlijke drukplekken, likdoorns, hallux Valgus, klauw, ruiter en hamer tenen pijn verminderd wanneer u uw dagelijkse activiteiten uitvoert.  

Als de orthese klaar is krijgt u deze niet meteen mee naar huis i.v.m. het uithardingsproces en de bewerking van 24 uur. Als u de orthese komt ophalen besteden we uiteraard aandacht aan informatie over de verzorging van de orthese.

Mocht er ooit een scheurtje in komen kan deze meestal wel gemaakt worden, maar let op: dit zal altijd een zwakke plek blijven in de orthese. Het is dus van belang dat u met twee handen de orthese plaats op de locatie.

Ingroeiende nagels Weert

Bij een ingroeiende nagel is er een punt nagelplaat in de nagelwal terecht gekomen. Dit kan als pijnlijk ervaren worden. We kijken samen uitgebreid met u naar de oorzaak van de ingroeiende nagel.

Oorzaken kunnen zijn:

  • De nagels zijn verkeerd geknipt (ronde hoeken en of te kort afgeknipt)
  • Vorm van de nagel is afwijkend zoals bij een tunnelnagel (bolling in de nagel)
  • Verkeerd schoeisel dragen (te klein of te smal)
  • Door een traumanagel bijvoorbeeld bij stoten of sportbeoefening

Nadat we de oorzaak gevonden hebben pakken de deze aan en zorgen ervoor dat de nagel weer kan herstellen en niet meer ingegroeid.

Likdoorns Weert

Bij likdoorns groeit het eelt naar binnen en ontstaat er een eeltpit. Volksmond een likdoorn/eksteroog genoemd. Deze kan verergeren in een vasculaire likdoorn. Dit is een likdoorn die op de zenuwen duwt en is erg pijnlijk. 

De behandeling bestaat uit het verwijderen van de eeltpit, en het eelt rondom de likdoorn. Er kan een vilttechniek geplaatst worden zodat de huid kan herstellen en de kans verkleind dat de likdoorn terug komt.

Kloven Weert

Bij kloven treden er barsten in het eelt op, deze komen meestal voor aan de hiel maar kan overal op de voet voorkomen. Dit kan erg pijnlijk zijn.

De behandeling bestaat uit het verwijderen van de harde scherpe randen en een nabehandeling met een verzorgende crème voor thuisgebruik.